Το ιερό του Άμμωνα Δία, στην Καλλιθέα της Χαλκιδικής βρίσκεται δίπλα στη θάλασσα, σε μια όμορφη, δασώδη περιοχή της δυτικής χερσονήσου της Χαλκιδικής. Η τοποθεσία ανακαλύφθηκε το 1968, όταν παράνομες οικοδομικές δραστηριότητες κατέστρεψαν μέρος του ιδρύματος και το κρηπίδωμα ενός μνημειακού κτηρίου, το οποίο στη συνέχεια αποδείχθηκε ναός. Η ανασκαφή που ακολούθησε από το 1969 έως το 1970 έφερε στο φως έναν ναό που αποδόθηκε στον Άμμωνα Δία, μετά την ανακάλυψη μίας αναθηματικής επιγραφής στον θεό. Νότια από τον ναό, η έρευνα αποκάλυψε τα ερείπια ενός ιερού που αποδόθηκε στον Διόνυσο με βάση το όνομα του θεού που είναι εγγεγραμμένο σε πολλά βοοειδή που βρέθηκαν εκεί. Αυτό το ιερό έχει καταγραφεί στην αρχαία ελληνική λογοτεχνία.


Το ιερό είχε ανασκαφεί και πάλι από το 2005 έως το 2008, στο πλαίσιο του έργου «Ιερό του Άμμωνα Δία της Χαλκιδικής – ενίσχυση και παρουσίαση στο κοινό», χρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ελληνικό κράτος.
Αυτή η πρόσφατη ανασκαφή πραγματοποιήθηκε σε τρεις περιοχές: α) το ιερό του Διονύσου και των Νυμφών, β) ο ναός του Άμμωνα Δία, και γ) ένα ρωμαϊκό λουτρό που βρέθηκε βόρεια του ναού.

Απόσταση από το ξενοδοχείο Αργώ: 9,2 χιλιόμετρα